Ako vybrať NVR box ku kamerovému systému

Autor: Tomáš Stránský Publikovaný: 01.02.2024
Ako vybrať NVR box ku kamerovému systému

NVR (Network Video Recorder) boxy sú zariadenia určené na záznam a správu videozáznamov z IP (Internet Protocol) kamier v digitálnom formáte. Sú neoddeliteľnou súčasťou moderných kamerových systémov, poskytujúc rozšírené funkcie pre monitorovanie, ukladanie a analýzu videozáznamov. V tomto článku sa budeme zaoberať technickými aspektmi, funkciami a kritériami výberu NVR boxov v kontexte kamerových systémov.

Základné charakteristiky NVR boxov

Architektúra a pripojenie

NVR boxy fungujú na báze IP siete, čo umožňuje flexibilné pripojenie IP kamier rozmiestnených v rôznych lokáciách. Táto vlastnosť umožňuje jednoduchú škálovateľnosť a integráciu s rôznymi sieťovými komponentmi a platformami. NVR zariadenia sú vybavené sieťovými portmi (Ethernet), cez ktoré prijímajú video streamy z kamier, a USB portmi pre lokálne zálohovanie dát alebo aktualizácie softvéru.

Ukladanie dát

Vnútorné ukladacie kapacity NVR boxov sa líšia a závisia od modelu a výrobcu. Vo všeobecnosti sú vybavené jedením alebo viacerými pevnými diskami (HDD alebo SSD) s kapacitou umožňujúcou dlhodobý záznam. Niektoré modely podporujú RAID konfigurácie pre zvýšenie spoľahlivosti ukladania dát.

Spracovanie a analýza videa

Moderné NVR boxy obsahujú pokročilé funkcie pre spracovanie a analýzu videa, ako sú detekcia pohybu, rozpoznanie tvárí, analýza prekročenia línie a mnoho ďalších. Tieto funkcie umožňujú automatizované monitorovanie a zvyšujú efektivitu bezpečnostných operácií.

Kľúčové funkcie a technológie

PoE (Power over Ethernet)

Niektoré NVR boxy podporujú PoE, čo umožňuje napájanie IP kamier priamo cez Ethernet kábel, eliminujúc potrebu samostatných napájacích zdrojov pre kamery.

H.265 kompresia

Kompresný štandard H.265 (HEVC) umožňuje efektívnejšiu kompresiu videozáznamov bez výraznej strate kvality, čo vede k lepšiemu využitiu ukladacieho priestoru a zníženiu potrebnej šírky pásma.

Vzdialený prístup a správa

Väčšina NVR zariadení poskytuje rozhrania pre vzdialený prístup cez web alebo mobilné aplikácie, umožňujúc užívateľom monitorovať a spravovať kamerový systém z akéhokoľvek miesta s internetovým pripojením.

Kritériá výberu

Pri výbere NVR boxu je dôležité zvážiť nasledujúce aspekty:

  • Počet podporovaných kanálov: Určuje, koľko IP kamier možno k boxu pripojiť.
  • Ukladacia kapacita a rozširiteľnosť: Závisí od požadovaného obdobia uchovávania záznamov a rozlíšenia kamier.
  • Podpora kompresných štandardov: Ako H.264, H.265, ktoré ovplyvňujú efektivitu ukladania a prenosu videa.
  • Bezpečnostné funkcie: Vrátane šifrovania dát, autentifikácie užívateľov a auditných logov.
  • Podpora pokročilých video analýz: Zvyšuje možnosti monitorovania a detekcie incidentov.

 

NVR boxy sú kľúčovou súčasťou moderných kamerových systémov, ponúkajúc vysokú úroveň flexibility, spoľahlivosti a rozširiteľnosti. Výber správneho NVR zariadenia vyžaduje dôkladné posúdenie potrieb a požiadaviek konkrétneho monitorovacieho projektu. S rastúcim dôrazom na bezpečnosť a pokročilé monitorovacie technológie sa význam a funkcie NVR boxov budú naďalej rozvíjať, aby vyhovovali narastajúcim potrebám trhu a používateľov.



Kategória nvr boxy

Špecifikácia NVR Model číslo MINI1016GS Hlavný čipset T3536DV100 Operačný systém Vstavaný LINUX OS Obrazový kodek H.265 Náhľad 16 * IPC 5mp 25fps/8 IPC 4mp Kódovanie 16 * IPC 5mp 25fps/8 IPC 4mp Dekódovanie/Prehrávanie 1*IPC...

Podpora výstupu HDMI 4K; Podpora webu, CMS, softvéru na správu platformy XMEYE, poskytuje vývoj SDK; Podpora viacerých cloudových technológií, penetrácia siete, alarm informácie odoslané do telefónu a ďalšie funkcie; Podpora...

Hlavné vlastnosti systému Online náhľad obrazu na mobilných zariadeniach, alebo na PC Detekcia pohybu Max. podporované rozlíšenie záznamníka 8MPx Zálohovanie záznamov na USB Podporuje rôzne sieťové služby (DHCP, FTP, DNS, DDNS,...

55 €
159 €
115 €



Kategória nvr boxy


Prečítajte si naše ďalšie články

Kategória: NVR boxy
zdieľam:

...

Odporúčaná kategória

Odporúčané obchody