Ako vybrať otočnú PTZ kameru

Autor: Tomáš Stránský Publikovaný: 02.01.2024
Ako vybrať otočnú PTZ kameru

V dnešnej dobe je výber správnej otočnej PTZ kamery kľúčovým krokom pre zabezpečenie majetku, ako aj pre rôzne profesionálne aplikácie. PTZ kamery ponúkajú flexibilitu v pohybe (pan, tilt) a zoom, čo umožňuje pokryť široké plochy a detailne sledovať objekty alebo osoby. Pri výbere PTZ kamery je dôležité zvážiť niekoľko faktorov.

Rozlíšenie a kvalita obrazu

Vysoké rozlíšenie je základom pre získanie jasného a detailného obrazu. Hľadajte kamery s minimálne 1080p rozlíšením, ale ideálne s 4K, najmä ak potrebujete identifikovať tváre alebo registračné značky vozidiel.

Optický zoom

Optický zoom je dôležitý pre zachytávanie detailov na väčšie vzdialenosti. Vyberajte kamery s vysokým optickým zoomom (napríklad 20x alebo viac), čo je obzvlášť dôležité v rozsiahlych priestoroch.

Nočné videnie

Mnoho PTZ kamier ponúka infračervené nočné videnie pre sledovanie v tmavých podmienkach. Uistite sa, že dosah nočného videnia a kvalita obrazu sú dostatočné pre vaše potreby.

Pan a tilt rozsah

Rozsah pohybu kamery (pan a tilt) určuje, ako široko a vysoko môže kamera sledovať. Vyberajte modely s širokým rozsahom, aby ste mohli pokryť čo najväčšiu oblasť.

Ovládanie a konektivita

Moderné PTZ kamery ponúkajú diaľkové ovládanie cez aplikácie alebo softvér. Zabezpečte, že kamera je kompatibilná s vaším systémom a ponúka stabilné bezdrôtové alebo káblové pripojenie.

Odolnosť voči poveternostným podmienkam

Ak plánujete umiestniť kameru vonku, je nevyhnutné, aby bola odolná voči poveternostným vplyvom. Hľadajte kamery s certifikáciou IP66 alebo vyššou, ktorá zaručuje odolnosť voči prachu a vode.

Cenový rozsah

PTZ kamery sa líšia v cenách. Stanovte si rozpočet a vyberajte modely, ktoré ponúkajú najlepšiu hodnotu za peniaze vzhľadom na vaše požiadavky.

Značka a podpora

Nakoniec, zvážte reputáciu výrobcu a dostupnosť technickej podpory. Renomované značky často ponúkajú lepšiu zákaznícku podporu a aktualizácie softvéru. Medzi najvýznamnejšie značky na Slovensku patria: Securia Pro, Hikvision, Dahua.

Vybrať správnu PTZ kameru nie je jednoduché, ale dôkladné zváženie vyššie uvedených faktorov vám pomôže nájsť ideálny model pre vaše potreby. Súčasné technologické inovácie umožňujú široký výber kvalitných PTZ kamier, ktoré spĺňajú rôzne požiadavky a rozpočty.



Kategória otočné ptz kamery

 Charakteristika funkcie: 1,1/2,8" vysokovýkonný snímač 2.Podpora technológie kompresie dvoch prúdov. 3. Otáča sa o 360° v horizontálnom smere, poháňaná presným motorom, pracujte stabilne s presným nastavením polohy. 4. Rýchlosť otáčania...

 Charakteristika funkcie: 1,1/2,8" vysokovýkonný snímač 2.Podpora technológie kompresie dvoch prúdov. 3. Otáča sa o 360° v horizontálnom smere, poháňaná presným motorom, pracujte stabilne s presným nastavením polohy. 4. Rýchlosť...

399 €
559 €



Kategória otočné ptz kamery


Prečítajte si naše ďalšie články

Kategória: Otočné PTZ kamery
zdieľam:

...

Odporúčaná kategória

Odporúčané obchody